55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: kdoule (55 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g rosolu.
Kdoule je dávno známá, už od starověku. Pochází z oblasti Kavkazu a Íránu. Jsou to malvice podobné jablku či hrušce, plstnaté, žluté, velmi aromatické. Zrají v říjnu. V té době je dužnina tvrdá. Kdoule se v čerstvém stavu nepožívají, ale jsou skvělou surovinou pro zpracování potravin. Dužnina obsahuje mnoho pektinu, kyseliny, slizy, cca 10 % cukrů (hlavně fruktózu), silice, třísloviny, provitamín A, vitamín C, skupinu vitamínu B, dále minerální látky - draslík, vápník, železo, měď, fosfor.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář